Att göra på Koh Samui

Bara fantasin (och antalet semesterdagar) sätter gränserna för vad du kan hitta på under din vistelse på Koh Samui. Nedan följer ett urval av vad ön kan servera dig och dina medresenärer.

Dykning

Dyk bland Koh Samuis marina skatter

Alla Koh Samuis stränder har något att erbjuda en nyfiken dykare, men bäst dykning sägs Ang Thong bjuda på tack vare sitt glasklara vatten och rika liv under ytan. Runt Ang Thong dyker du bland exotiska fiskar, koraller och sköldpaddor. En mängd lokala företag anordnar kurser för dykare på alla nivåer. Dykning lämpar sig bäst under Koh Samuis torra perioder och rekommenderas inte under regnperioden.

 

Gå på festival

Även om de kanske inte är vad vi förknippar med festival i västerländsk bemärkelse är de två traditionella festivalerna Loy Krathong och Songkran väl värda ett besök för dig som är intresserad av thailändsk kultur. Loy Krathong firas tidigt i november varje år och kännetecknas av en ceremoni där dekorativa korgar släpps ned i floden för att hedra gamla thailändska seder. Songkran är det thailändska nyåret, vilket firas i mitten av april.

SPA

Skäm bort dig själv på spa

Vad vore en semester om man inte fick tid att skämma bort sig själv en smula? På Koh Samui finns så väl spahotell som fristående span som erbjuder thailändsk massage och mycket annat inom avslappning och välmående.

TUMKNEE

Golfa och gymma

Träna på WMC Muay Thai Camp i Lamai eller golfa på Santiburi Samui Country Club. Med Koh Samuis breda sportmöjligheter behöver du inte oroa dig för att tappa formen under semestern. Sugen på att testa thaiboxing? Nu har du chansen!

Den riktigt ambitiöse kan, med lite timing, dessutom delta i Koh Samuis årliga triathlon.

Lär dig laga thailändsk mat

Visst är det tråkigt att åka hem från Thailand och lämna den goda matkulturen bakom sig? Med lite hjälp av en thailändsk matlagningskurs kan du ta med den kryddiga matkulturen hem! Samui Institute of thai Culinary Arts håller endagskurser i thailändsk matlagning för matintresserade turister.

Klappa tigrar och titta på fjärilar

Om inte Koh Samuis vilda djurliv räcker till finns fler djurresurser att tillgå! På Koh Samui Butterfly Garden får du träffa hundratals färgglada fjärilar och andra insekter. Är du sugen på lite större djur är Koh Samui Tiger Zoo något för dig. Där huserar bland annat tigrar, jaguarer och leoparder, som dagligen bjuder gästerna på olika schemalagda shower.