Att ta sig till Koh Samui

flyg

Lättast tar man sig till Koh Samui med flyg till den privata flygplatsen Koh Samui Airport (USM) från Bangkok eller Phuket. Flygen mellan Koh Samui och Bangkok går en gång var eller varannan timme medan flygningar till och från Phuket görs två gånger om dagen. Det går också flyg mellan Koh Samui och Chiang Mai samt ett antal internationella destinationer som Kuala Lumpur. Vi rekommenderar att ni gör en sökning hos Bokasmart.se för att hitta de absolut billigaste flygbiljetterna.

Det är även möjligt att komma till Koh Samui per båt med en mängd olika färjetjänster från fastlandet i bland annat Surat Thani och Donsak. Från Bangkok finns en kombinerad buss- och katamaranfärd till Koh Samui som tar ungefär 11 timmar.

Väl på Koh Samui finns goda transportmöjligheter i form av buss (songthaews) och taxi. Vill man hellre sitta bakom ratten eller styret själv erbjuds även uthyrning av motorcyklar, vanliga cyklar, mopeder och bilar. Värt att ha i åtanke vid bil-, moped- eller motorcykelhyra på Koh Samui är att Thailand har vänstertrafik, vilket manar till extra försiktighet. Eftersom ön är så pass populär bland turister befolkas vägarna av många bilister som inte är vana att köra på vänster sida av vägen.