Närliggande öar

koh-phangan-585x438

Koh Samui ligger cirka 60 mil söder om Bangkok. Om du är på Koh Samui finns det en massa öar som ligger nära och som du kan resa till, antingen över en dag eller bara några timmar. Förbindelserna mellan öarna gör det lätt för turisten att ta sig runt och uppleva fler delar av Thailand. En del av öarna har mer turistintresse medan det enbart bor lokalbefolkning på andra.

Koh Phangan är känt för sitt fullmåneparty som utspelar sig på stranden Hat Rin. Utöver Hat Rin finns här ett flertal andra stränder och ön lämpar sig för att stanna både en och flera dagar. Här finns även många vackra hotell och man tar med lätthet båten från Nathon.

Ko Thao är ett paradis för de som vill dyka, Ko Thao är ett mycket bra ställe för de som vill ta dykcertifikat medan de är i Thailand. Det finns många bra dykställen och faktum är att de dykturer som utgår från de närliggande öarna ändå hamnar utifrån Ko Thao. Åk hit och spendera ett par dagar på sköldpaddsön med den fantastiskt vackra naturen, ett fantastiskt ställe för såväl avkoppling som upplevelser.

Nationalparken kan vara en annan sak du vill uppleva när du är i det närliggande området, även den marina parken Mu Ko Ang Thong, området består av 42 öar och erbjuder alla variationer av Thailands natur: djup djungel, klippor, ett rikt marint liv, många sol och bad timmar och vackra kritvita stränder.