Nattliv på Koh Samui

nightclub-1024x768

Nattlivet på Koh Samui är som mest intensivt i anslutning till Koh Samuis stora stränder och då främst Chaweng. Utbudet bland barer, restauranger, discon, klubbar och pubar är stort längs med Chaweng Beach Road där majoriteten av Chawengs uteställen och affärer ligger. De flesta av Chawengs uteställen stänger runt 02:00, med undantag för ett antal nattklubbar som har tillstånd att hålla öppet ytterligare några timmar.

Utelivet i Lamai kan te sig något lugnare än i Chaweng, men är inte för den delen stillsamt. Även i Lamai hittar du gott om barer och pubar. I Lamai finns bland annat den kända irländska puben Samui Shamrock som visar alla matcher inom Premier League och ofta bjuder sina gäster på livemusik.

Trots att traditionen med full moon parties inte är lika stark idag som den var för några år sedan förekommer det fortfarande läckra full moon, half moon och till och med black moon parties på Koh Samui.

Klubbar och barer serverar oftast en blandning av inhemska och internationella drycker. Du kan alltså varva lokal öl som thailändska Chang (i folkmun kallad elefantöl) med en Heineken om du så vill. Missa dock inte chansen att prova på något nytt! Varför inte lite thailändsk whisky – Mekhong?