Spa och massage på Koh Samui

traditional-thai-massage

Efter en hård dag på golfbanan eller efter andra äventyr kan det vara skönt att varva ner med lite spabehandling och massage. Detta finns att få på resorterna och även på privata salonger. Koh Samui är en av spametropolerna i Asien och har mycket att erbjuda. Det finns även massage och nagelvård som erbjuds direkt på stränderna, och priserna är bra.

Spana erbjuder inte bara massage, utan även thaimassage, örtbastu, örtbad, meditation, avslappning och hälsovård. Hand- och fotmassage, manikyr och pedikyr finns lättillgängligt och se bara till att du är överens om priset för tjänsten innan ni sätter igång.

Men om man nu befinner sig i Thailand och har världens chans att prova på thaimassage kanske man vill veta lite mer om vad det är. Det skiljer sig lite ifrån klassisk svensk massage. Thaimassage utförs på golvet och massören trycker på energipunkter och muskler samtidigt som klienten sträcks ut i olika yoga- och töjövningar. Det här sättet att massera uppfanns av en indisk läkare för 2500 år sedan och tog sig sedan till Thailand med buddhismen. Fram tills ganska nyligen utfördes just thaimassage mest i tempel och hos munkar. En behandling rekommenderas att hålla på i minst två timmar för att man ska hinna gå igenom alla kroppens delar.

För korta eller stela muskler är thaimassagen fantastisk, då man kan säga att massagen är massage och stretching i ett, och passar perfekt till idrottare. Det finns dock lägen då thaimassage inte är bra alls, och det är om det finns skador på kotor eller diskar, personer med diskbråck eller förskjutningar i kotorna. Då kan det göra mer skada än nytta, så har du kroniska kotproblem så hoppa över thaimassagen.

Ska du till Thailand så passa på och njut av deras utbud av spabehandlingar och skäm bort dig och din kropp lite grann till priser som plånboken faktiskt går med på. Vad kan vara bättre än att uppleva riktig thaimassage på Koh Samui?