Stränder på Koh Samui

koh samui i thailand

Chaweng Beach

Chaweng är både den största och mest populära stranden på Koh Samui. Den ligger på östkusten och är känd för att ha kritvit sand och omges av ett mycket bra nattliv. Koh Samuis största utbud av restauranger, barer och affärer ligger parallellt med Chaweng.

Stranden, som är cirka 7km lång, kantas av vatten som oftast håller en temperatur på mellan 25-28 grader. Det finns inga vägar runt Chaweng, vilket innebär att åtkomst till stranden finns främst genom hotellen.

Lamai Beach, Koh Samui, Thailand

Lamai Beach

Klippformationerna Hin Ta och Hin Yai ligger mellan Hua Thanon och Lamai, som är den näst populäraste stranden på Koh Samui. Strandområdet har samma rika utbud av restauranger och nattliv som Chaweng, men blir inte fullt lika tätbefolkad under turistsäsongen och är i något bättre skick. Lamais strand blir bredare ju längre söderut man kommer.

Varken Chaweng eller Lamai Beach är rätt alternativ för den som är på jakt efter en stillsam semester. Den som däremot gillar liv och rörelse kommer bli positivt överraskad.

Bank Rak Beach

Den kända buddha-statyn tronar på Bang Raks strand, som ligger nära Koh Samuis flygplats. Stranden är lugnare och saknar den ständiga rörelsen som finns på och runt om Chaweng och Lamai.

nae nam

Mae Nam Beach

För barnfamiljer är Mae Nam ett bra val då vattnet är mycket grunt. Stranden är 7km lång och kantas precis som större delarna av Koh Samui av kokosnötsträd.

KoSamuiChoengMonBeach

Choeng Mon Beach

Även Choeng Mon Beach passar bra för barnfamiljer tack vare det grunda vattnet och den lugna atmosfären. Choeng Mong ligger nära Chaweng, bara en 10 minuters bilfärd bort.

Bophut Beach

Bophut Beach

Bophut Beach ligger i fiskebyn Bophut som gjort sig ett namn på kartan tack vare Fishermands Village, där man har omvandlat gamla trähus till restauranger och butiker. Fishermans Village är ett uppskattat resmål hos turister och Bophut Beach är även den lugn och häpnadsväckande vacker.